Kişisel web tasarım ve kodlama blogu. Web tasarımı ve kodlama araçları ile ilgili bilgiler ve yardımcı dökümanlar.

Kod yazmak sanattır...

gokhankr.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.

CSS Öğrenmeye Başlarken


CSS öğrenmek bir çok programlama dilinden daha kolaydır. Aslında bu dilin kullanımı HTML ile de kıyaslanılabilir. Şöyle ki HTML etiketlerinin kullanımını, yani açma kapama ve etiketleme mantığını anladıysanız, CSS ile de kodlama yapmanız aynı mantıkla kolay. Çünkü, bir özellik öğrendikten sonra diğerlerini zaten ezbere gerek kalmadan bir kaç uygulama ile öğrenmiş olacaksınız.

Bu anlamda öğrenmeye başlamadan önce kendinizi bazı konularda şartlar iseniz, kafa karışıklığı ve unutkanlık gibi durumların önüne geçebilirsiniz. Yani kısaca,

Bu İş Çok Kolay !





Nihayetinde beyin cerrahi müdehele uzmanlığını öğrenmiyoruz. Bu yüzden bu işin kolay bir iş olduğunu, altından kalkıp kendinizi iyi derecede şekillendirebileceğinizi unutmayın.

Not Alarak Çalışmak

Öğrendiklerinizi başlangıçta da olsa not alarak başlayın. Aldığınız bu notlar size yakın bir yerde olabilir. Örneğin masaüstünüzde veya masaüstünde kolayca erişebileceğiniz bir klasör içerisinde olabilir.
Son zamanların popüler uygulamaları olan Google Drive gibi uygulamalara kayıt edebilir ve bir sekme uzaklıkta notlarınıza tekrar ulaşabilirsiniz.
Klasik not alıyorsanız çalışma masanızın hemen karşısına notlarınızı tutturabilir ve ihtiyaç halinde göz önünde bulundurabilirsiniz.

Önizleme Yapmak

Tabii ki de en önemli mesele, örneklerle çalışmak. Web Tasarım ve Kodlama öyle bir iştir ki hem öğrenir hem de kolayca önizlersiniz. Zamanınızın haricinde başka masrafınız yok. Keza bu işin püf noktası zamanı yerli yerinde kullanmaktır. Sürekli örnekler halinde çalışabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarınıza şimdiden bir local server kurulumu yaparak yeni projeler oluşturabilirsiniz. Bu deneyim kazanmanızı hızlandıracaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder