Kişisel web tasarım ve kodlama blogu. Web tasarımı ve kodlama araçları ile ilgili bilgiler ve yardımcı dökümanlar.

Kod yazmak sanattır...

gokhankr.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.

CSS Giriş


CSS 3 'e ait Logo


CSS Nedir ?

CSS, açılımı Cascading Style Sheets 'tir. Web sayfalarının özelleştirilmesi için geliştirilmiş bir kodlama dilidir.

Bu dil ile HTML etiketlerini özelleştirebilir ve Web Sayfalarını istediğimiz gibi özelleştirebiliriz.
Şu an CSS 3 ile bu dil pek çok farklı özelliği de beraberinde getirmiş ve geçmişte Javascript ile yapılabilen çeşitli özellikleri de kullanılabilir hale getirmiştir.

CSS 'nin bu gelişimi bazı tarayıcılarda yeni özellikleri destekleme konusunda sıkıntı çıkarsa da, geçen zamanda bir çok tarayıcı da bu gelişmeye ayak uydurarak yeni özellikleri de desteklemeye başlamışlardır.


İyi de Neden CSS Kullanalım ?

CSS, Web Sayfalarınızın farklı cihazlara uyumunu, sayfa için tasarımını, yerleşim ve daha pek çok özelleştirmeyi yapmanıza olanak sağlar.

Şuan HTML üzerinde sayılı özelleştirmelerin haricinde, ileri seviyede bir sayfa tasarlama söz konusu değildir. CSS gibi bir sayfa tasarlama hem daha kolay hem de sayfa içi etiketler daha yönetilebilirdir.

Eskiden HTML etiketi içerisinde bulunan font özelliği kullanımı adeta bir kabustu. Nedeni her sayfada ve her etikette bu özelliği ayrı ayrı kullanılmak zorunda olunmasıydı. Ancak CSS ile bir sayfa içerisindeki istediğiniz elemanlara özellik ataya bilir ve isterseniz tüm etiketleri tek seferde özelleştirebilirsiniz.

Bundan sonraki yazılarımda CSS 'ye ait tüm özellikleri anlatmaya çalışacağım.

0 yorum:

Yorum Gönder